22 Ocak 2010 Cuma

Yahşi Batı


Batı ve Doğu'nun tozlu yollarının heyecan, aşk ve macera ile birleştiği bir hikaye. Yıl 1881. Dönemin Osmanlı padişahı tarafından Amerika Başkanı'na bir hediye gönderilmek istenir ve bu vazife için Aziz Efendi (Cem YILMAZ) ve Lemi Bey (Ozan GÜVEN) görevlendirilir. Aziz Efendi ve Lemi Bey, başlarına geleceklerden habersiz, almış oldukları vazifenin verdiği gurur ile yola çıkarlar.

Zorlu yolculuktan sonra vardıkları Amerika'da yaşayacaklarını tahmin etmeleri asla mümkün değildir. Yeni insanlar tanıyacak, yeni dostlar edinecek ve pek çok düşman kazanacaklardır. Ancak hiç bir zorluğun onları gittikleri yoldan döndürmesi mümkün değildir. Ne Kızılderililer, ne kovboylar, ne de güzel bir kadın onlara engel olabilir. Çünkü onlar padişahlarına verdikleri sözü her ne pahasına olursa olsun yerine getirmeye yemin etmiş gözü pek birer Osmanlı'dır.








AZİZ VEFA


Gizli Polis teşkilatının en gözde hafiyesi, teşkilatın gözbebeği. Cesur, dirayetli, asil ve romantik bir Osmanlı. Padişahının verdiği vazifeyi yerine getirmek için her türlü badireyi atlatmaya hazır bir yürek. Silah kullanmakta mahir, insan ilişkilerinde bir duayen. Bazen bir kızılderili, bazen de acımasız bir kovboyun ruhunu tek bünyede barındıran bir Osmanlı yiğidi.





LEMİ GALİP


Zor görevlerin adamı, Osmanlı maliye nazırlığının en sevilen memuru. Verilen vazifeye bağlılığı ile takdir toplamış bir vatan aşığı. Memleketten uzakta, vazife uğruna her şeyi göze almış bir vatanperver. Kimilerine göre bir seyyah, kimilerine göre kovboy, kimilerine göre de gerçek bir kızılderili. Vakur ile asil olmayı her koşulda başaran bi vazife adamı.





SUZAN VAN DYKE


İnce ruhunu örten kalın giysilerinin içinde zarif bir silahşör. Aradığını bulmayı ümit eden ve kaybetmekten asla korkmayan bir kadın. Kovboylar arasında zarif bir çiçek, parlak bir gelecek gibi duran zarif insan.






WILLIAM LLOYD


Tüm zamanların en acımasız şerifi olmayı ümit ederken planları suya düşen kanun adamı. Vahşi batının ne kadar vahşileşebileceği konusunda tek başına bir örnek. Doğru zamanda doğru hamleleri yapmak konusunda sorunları olan bir savaş gazisi. Beyaz adamın haklı gururu, kızıl adamın korkulu rüyası.





KIZILKAYALAR


Bereketli toprakların son şefi. Kabilesinin büyücüsü ve her şeyi. Sırtındaki büyük yük ile yaşamaya çalışan naif bir yerli. Elindeki son toprak parçasını savunmak için her şeyi yapmaya hazır bir savaşçı. Totem ile mutlu olmanın yolunu bulmuş bir sevgi pınarı.






*Film birazcık(!) küfürlü.. Dikkat etmek lazım.. :)



Kaynak: yahsibati.com

5 yorum:

  1. neye dikkat edecez izlerken,,kulağımızı mı kapatacağız anlamadım tam olarak.

    YanıtlaSil
  2. :) kulağını kapatmana gerek yok tabii..
    beraber gideceğin arkadaş küfürden hoşlanmayabilir mesela..
    veya sen de hoşlanmayabilirsin..
    bunu bilin öle gidin..
    hazırlıklı olun diye dedim.. :)

    YanıtlaSil
  3. izlicem ben de yakın bir zamanda
    :) çok övdüler

    YanıtlaSil
  4. izle izle..
    süper film..
    babam ve oğlum bir, yahşi batı iki..
    o derece güzel yani.. :p

    YanıtlaSil
  5. Hazırlıklarımızı tamamladık en kısa zamanda dinar afm sinemaların da yayınlanmasını sabırsızlıkla bekliyoruz.

    YanıtlaSil

Hoşgeldin,

Yorum yazmak için; gmail hesabın varsa kendi hesabında oturum açman yeterli. Sistem seni otomatik olarak tanıyacaktır. Eğer gmail hesabın yoksa Adı/URL sekmesini seçmelisin. Ad kısmına adını/nickini yaz, URL kısmı boş kalsın. Mesajını yazıp KELİME DOĞRULAMA yı girdikten sonra (ki kelime doğrulamayı her iki durumda da soracaktır) mesajın yayınlanacaktır.

İlgilendiğin için Teşekkür Ederim.. :)